Search
Close this search box.

EIGEN PRODUCTEN

Specialiteiten

Speciaal van Bakkerij Vliegendehond

Fryske Sûkerbôle

Een suikerbrood is een brood dat rijk gevuld is met suikernibs (dit zijn grove suikerbrokken) en kaneel.
Door dat de suiker gaat carameliseren in de oven krijgt het brood een mooi goud bruine kleur. De combinatie van suiker en kaneel geeft het een bijzondere smaak.
Met echte boter is het niet te versmaden. Suikerbrood is een typisch Fries product.

Fryske Dûmkes​​​

Fryske dûmkes zijn zoete koekjes uit de oven en een typisch Fries bakproduct. Naar verluidt heten ze zo omdat de bakker direct na het bakken zijn duim in het nog zachte deeg drukte om er zo zijn “handtekening” op te zetten en er de speciale vorm aan te geven. Friese duimpjes kenmerken zich nu vooral door de anijssmaak en amandeltjes, en zijn erg lekker bij koffie of thee.

Beschuit

Onze Friese beschuiten zijn een echte specialiteit. Door het gebruik van de beste ingrediënten, waaronder scharreleieren zijn deze beschuiten de besten in hun soort. Ze zijn rijk van smaak en heerlijk bros. Met een plakje kaas of heerlijke verse aardbeien is het een echte traktatie. We hebben 3 soorten; wit, bruin en meergranenbeschuit.

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek is van oorsprong een Fries product dat inmiddels in heel Nederland te verkrijgen is. De hoofdbestanddelen zijn roggebloem, suikerstroop en honing. Wist u dat het proces van het maken van de koek wel drie dagen duurt? Op de foto ziet u de naturel variant maar u kunt bij Vliegendehond ook terecht voor de varianten; oude wijven en notenkoek.

Fryske Zoetelief Koek

Onze Fryske Zoetlief Koeke is bekroond om zijn lekkere smaak. Een heerlijke koek gemaakt met kandijsuiker en honing, heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Bakkerij Vliegendehond is met haar Fryske Zoetelief Koeke winnaar geworden van de Joop Braakhekke-bokaal 2018 tijdens de jaarlijkse productverkiezing van Fryslân Culinair.

Roggebrood

Bakkerij Vliegendehond is uw roggebroodspecialist en maakt overduidelijk de lekkerste roggebroden van de omgeving Wolvega. De broden worden met liefde en passie gemaakt volgens traditioneel recept, het proces duurt 2 dagen. De broden gaan tweemaal 12 uur in de oven. Hierna worden ze gesneden. Geduld, liefde en passie en de juiste ingrediënten zorgen voor een heerlijke plak roggebrood.

Desembrood

Vol en rijk van smaak en lang vers. Desem is al zo oud als de mensheid bakt. Het werd in Egypte ontdekt, al in de 17e eeuw voor Christus. Het is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige schimmels gisting veroorzaken. Zo ontdekten de Egyptenaren dat een tarwebrij, na lang staan verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en wat bleek? Na het bakken was de brij veel luchtiger en smaakvoller.

Waarom desembrood?
Wat de Egyptenaren eigenlijk al ontdekten is nog steeds zo: desembrood is vol en rijk van smaak, blijft erg lang mals en is bovendien rijk aan calcium en ijzer. Dit heeft als groot voordeel dat het geen conserveringsmiddel nodig heeft en helemaal vrij is van koemelk en suiker. Ideaal dus voor mensen met een allergie, maar in de allereerste plaats gewoon een bijzonder lekker brood.

Bijzonderheden op een rijtje
• rijk aan calcium en ijzer
• uitermate geschikt voor mensen met een gistallergie
• bijzonder geschikt voor mensen die geen melkderivaten mogen hebben
• vrij van kippen- en koemelkeiwit, lactose, kleurstoffen en gist
• fris van smaak (absoluut niet zuur) en blijft heel lang mals

Dit heerlijke brood is alleen te koop op vrijdag en zaterdag.

Speltbrood

Oer echt, ouderwets genieten

Van alle graansoorten is spelt misschien wel het ‘meest oer’. Al in de steentijd (4500 jaar geleden) verbouwden de mensen volop deze graansoort. En dat is duizenden jaren zo gebleven. Totdat boeren halverwege de 19de eeuw liever tarwe gingen verbouwen dan spelt. Het oergraan kwam in het vergeethoekje. Maar spelt is weer terug. Gelukkig maar, want in spelt komen lekker en gezond samen.

Wie minder wil snoepen!
In vergelijking met tarwebrood geeft speltbrood langer een verzadigd gevoel. Het gaat dus de neiging tot snoepen tegen. Bovendien bevat dit energie- en eiwitrijke graan hoogwaardige, onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor de bloedvaten. Vitaminen (E- en B-groep, foliumzuur, niacine) en mineralen (ijzer, magnesium, fosfor) maken het gezondheidsplaatje van spelt compleet.
Allemaal prachtig natuurlijk, maar hoe smaakt speltbrood? In één woord: fantastisch. Volle aroma’s en een natuurlijke nootachtige smaak. En speltbrood blijft ook nog eens langer vers. Speltbrood is een traktatie, zowel met hartig als met zoet beleg. Daarom haalt Bakkerij Vliegendehond met alle vakliefde elke dag verse speltbroden uit zijn oven.

Op vrijdag en zaterdag hebben we ook spelt stokbroden.

Fototaarten

Maak uw feest compleet met eigen foto of logo
Wist u dat wij ook fototaarten kunnen maken?
Leuk, lekker en makkelijk! Een fototaart heeft alles mee om van een feest een echt succes te maken. U kunt uw foto online verzenden, wij maken er dan een mooie maar vooral lekkere taart van. Feest smakelijk!

Taarten
Een echt lekkere taart maak je niet zomaar, dat begint met verse ingrediënten! Wij maken diverse soorten taarten, allemaal net zo lekker als een gebakje. Heeft u binnenkort een verjaardag of een feestje, onze taarten zijn graag van de partij! Wij hebben voor taarten diverse mogelijkheden. Zo kunt u een opschrift op een taart laten maken (meerprijs €2,-) of kunnen wij de taart alvast voor u snijden (meerprijs € 1,25).

 

Bruidstaart

De mooiste taart voor de mooiste dag

Elke bruidstaart moet perfect zijn, zowel qua uiterlijk als qua smaak. En natuurlijk aansluiten bij uw persoonlijke voorkeur. Om zeker te weten dat uw taart perfect past bij uw ideeën, nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek om uw wensen door te nemen.

Wij maken uw taart in elke gewenste stijl, van modern tot klassiek en natuurlijk in de gewenste kleur.
Neem contact met ons op via het contactformulier om een afspraak te maken of bel naar de bakkerij, ook voor meer informatie: 0561-612887.

Om u te laten zien welke mogelijkheden wij allemaal bieden, is er een speciaal boekje gemaakt: