Zoek
Sluit dit zoekvak.

wij staan graag voor u klaar

Over ons

Al jaren dé bakker in Wolvega

Bakkerij Vliegendehond, ruim 60 jaar een begrip in Wolvega en omstreken. Onze bakkerij en winkel zijn met de tijd meegegaan en voldoen aan alle moderne eisen en wensen.

Al vanaf de beginjaren is de bakkerij gevestigd op de hoek van de Van Harenstraat. In de jaren ’70 is het pand naast de bakkerij gekocht van de familie Van de Akker.

In al die tijd is er veel aan het bedrijf verbouwd en vertimmert zowel in de (banket)bakkerij als de winkel. In 1993 nemen Ivo en Fetsje het bedrijf over van zijn ouders en betrekken het woonhuis naast de bakkerij. In 2000 is de gehele bakkerij vernieuwd en aangepast aan de moderne eisen voor hygiëne, waarna in 2003 het voormalige woonhuis bij de winkel is gekomen en deze ruim twee keer zo groot is geworden. Ook is toen een groot gedeelte zelfbediening geïntroduceerd.

In 2013 komt er een extra verdieping op de bakkerij, meer ruimte voor opslag van verpakkingen, het inpakken van de cadeaupakketten en het bakken van oliebollen. Het meedoen aan de AD oliebollentest is voor Vliegendehond jarenlang vaste prik. In 10 jaar deelnemen zijn er meerdere mooie resultaten geboekt, met als hoogtepunt een 3e plek in 2017, een kroon op jarenlang vakmanschap.

Vanaf 2020 (maar stiekem ook al wel daarvoor) doen de zoons Johan Jan en Jordi hun intrede in het bedrijf. Beiden zorgen met een afgeronde bakkerijopleiding voor opvolging in het bedrijf.

Hiermee is Bakkerij Vliegendehond klaar voor de toekomst!