• Specialiteiten

 • Specialiteiten

 • Specialiteiten

Specialiteiten - Elke dag vers gemaakt, speciaal voor U... Specialiteiten Elke dag vers gemaakt, speciaal voor U...

 • Suikerbrood

  Suikerbrood

  Een suikerbrood is een brood dat rijk gevuld is met suikernibs (dit zijn grove suikerbrokken) en kaneel.

  Door dat de suiker gaat carameliseren in de oven krijgt het brood een mooi goud bruine kleur, en een combinatie van suiker en kaneel geeft het een bijzondere smaak.

  Met echte boter is het niet te versmaden. Suikerbrood is een typisch Fries product.

 • Fryske Dûmkes

  Fryske Dûmkes

  Fryske dumkes zijn een typisch Fries bakproduct, zoete koekjes uit de oven, zelfs niet-Friezen kunnen met deze omschrijving uit de voeten.

  Friese duimpjes zijn zo Fries dat niemand nog de moeite neemt om uit te leggen waarom ze zo heten. Naar verluidt omdat de bakker direct na het bakken zijn duim in het nog zachte deeg drukte om er zo zijn "Handtekening"op te zetten en er de speciale vorm aan te geven.

  Friese duimpjes kenmerken zich nu vooral door de anijssmaak en amandeltjes, en zijn erg lekker bij koffie of thee.

 • Beschuit

  Beschuit

  Onze echte friese beschuiten zijn een echte specialiteit. Door het gebruik van de beste ingrediënten, waaronder scharreleieren zijn deze beschuiten de besten in hun soort.
  Ze zijn rijk van smaak en heerlijk bros. Met een plakje kaas of heerlijke verse aardbeien is het een echte traktatie. We hebben 3 soorten; wit, bruin en meergranen beschuit.

 • Ontbijtkoek

  Ontbijtkoek

  Ontbijtkoek is van oorsprong een fries product dat inmiddels in heel Nederland te verkrijgen is. Het hoofdbestanddelen zijn roggebloem en suikerstroop en honing. Wist u dat het proces van het maken van de koek wel drie dagen duurt?
  Op de foto ziet u de naturel variant maar u kunt bij Vliegendehond ook terecht voor de varianten;  oude wijven en notenkoek.

 • Roggebrood

  Roggebrood

  Bakkerij Vliegendehond is uw roggebroodspecialist. Hij maakt overduidelijk de lekkerste roggebroden van de omgeving Wolvega. De broden worden met liefde en passie gemaakt volgens traditioneel recept. De roggebroden van Vliegendehond worden in een proces van 2 dagen gemaakt. De broden gaan tweemaal 12 uur in de oven. Hierna worden ze gesneden. Geduld, liefde en passie en de juiste ingrediënten zorgen voor een heerlijke plak roggebrood.