• Specialiteiten

  • Specialiteiten

  • Specialiteiten

Speltbrood Speltbrood

Van alle graansoorten is spet misschien wel het 'oerst'. Al in de Steentijd (4500 jaar geleden) verbouwden de mensen volop deze fraansoort. En dat is duizenden jaren zo gebleven. Totdat boeren halverwege de 19de eeuw liever tarwe gingen verbouwen dan spelt. Het oergraan kwam in het vergeethoekje. Maar spelt is nu weer terug. Gelukkig maar, want in spelt komen lekker en gezond samen.

Wie minder wil snoepen!
In vergelijking met tarwebrood geeft speltbrood langer een verzadigd gevoel. Het gaat dus de neiging tot snoepen tegen. Bovendien bevat dit energie- en eiwitrijke graan hoogwaardige, onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor de bloedvaten. Vitaminen (E- en B-groep, foliumzuur, niacine) en mineralen (ijzer, magnesium, fosfor) maken het gezondheidsplaatje van spelt compleet.

Maar volop wil genieten
Allemaal prachtig natuurlijk, maar hoe smaakt speltbrood? In één woord: fantastisch. Volle aroma's en een natuurlijk nootachtige smaak. En speltbrood blijft ook nog eens langer vers! Speltbrood is een traktatie, zowel met hartig als met zoet beleg. Daarom haalt Bakkerij Vliegendehond met alle vakliefde elke dag verse speltbroden uit zijn oven.

Nieuw!!
Ook hebben we op vrijdag en zaterdag spelt stokbroden